Λέβητες Ξύλου

Λέβητες Ξύλου

Μοιραστείτε το

Οι λέβητες ξύλου, μέσω της καύσης του ξύλου, παράγουν ζεστό νερό για την τροφοδοσία των σωμάτων καλοριφέρ και/ή της ενδοδαπέδιας σε όλο το σπίτι.
Οι λέβητες ξύλου μπορούν εύκολα να συνδεθούν στο υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης και να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με ηλιακά πάνελ.

Με την χρήση των κατάλληλων εξαρτημάτων, οι λέβητες ξύλου μπορούν να παράγουν ζεστό νερό για τα μπάνια και την κουζίνα. Tο ζεστό νερό μπορεί να αποθηκευθεί σε κατάλληλα δοχεία, μπόϊλερ/μπάφερ και να είναι πάντοτε διαθέσιμο στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Χάρη στην χρήση του ξύλου, επιτρέπουν την εξοικονόμηση του κόστους και σέβονται το περιβάλλον. Το ξύλο πράγματι, εκτός το ότι είναι μια οικονομική καύσιμη ύλη, είναι και πολύ εύκολο να βρεθεί.

Ακόμα και χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή καύσιμη ύλη όπως το ξύλο, οι λέβητες ξύλου διαθέτουν υψηλή τεχνολογία, μέγιστη ασφάλεια και βέλτιστη λειτουργία.

Λέβητες ξύλου ανεστραμμένης φλόγας

Μοιραστείτε το

Οι λέβητες ξύλου ανεστραμμένης φλόγας ASPIROMEC LE είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι μεγάλου πάχους, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.
Ο καυστήρας, ευρεσιτεχνίας THERMOROSSI, αναπτύσσει 2 μέτωπα φλόγας αυξάνοντας την απόδοση του λέβητα, περιορίζει την ποσότητα άκαυστων ξύλων στις πλευρές του θαλάμου καύσης και ευνοεί την ομαλή λειτουργία με χαμηλές εκπομπές CO. Χαμηλές εκπομπές CO σημαίνει καθαρή καύση, μεγάλη απόδοση του λέβητα και λιγότερο καθάρισμα του θαλάμου καύσης.
Η θερμική τους ισχύς, αναλόγως του τύπου, κυμαίνεται από 30.000 έως 63.000 θερμίδες και η απόδοσή τους είναι μεγαλύτερη από 85%.
Είναι εφοδιασμένοι με δοχείο νερού από 113-221 λίτρα. Ο ενσωματωμένος πίνακας ελέγχου διαθέτει γενικό διπολικό διακόπτη, χειριστήριο βεντιλατέρ, διακόπτη κυκλοφορητή, θερμοστάτη για ρύθμιση του βεντιλατέρ, χειροκίνητο θερμοστάτη ασφαλείας, θερμοστάτη αντισυμπύκνωσης και θερμόμετρο

ASPIROMEC LE

Μοιραστείτε το

Το μοντέλο Aspiromec είναι εφοδιασμένο με ένα πατενταρισμένο σύστημα καύσης και με μία ηλεκτρονικομηχανικά ελεγχόμενη μονάδα αναρρόφησης, για την εκκένωση των καυσαερίων και για την εμπλούτιση στον αέρα, που απαιτείται για τη διαδικασία καύσης κατά την ίδια στιγμή. Η λειτουργία ON / OFF, γίνεται ανάλογα με τη θερμοκρασία της γεννήτριας και χωρίς ρύθμιση της ισχύος. Η μονάδα αναρρόφησης λύνει όλα τα προβλήματα εξόδου των καυσαερίων, που τώρα δεν είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του λέβητα. Η χρήση του πίνακα ελέγχου και των λειτουργιών της εφαρμογής είναι σκόπιμα απλή.

 

 

 
 

ASPIROTRONIC COMBI LE

Μοιραστείτε το

Η Aspirotronic Combi LE συνδυάζει την οικονομία και τα πλεονεκτήματα του Aspirotronic LE με τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας με το φυσικό αερίο / αερίο-πετρέλαιο..

Ο συνδυασμός είναι χρήσιμος, δεδομένου ότι μπορεί να αλλάξει σε λέβητα φυσικού αερίου ή αερίου-πετρελαίου, εάν η φόρτωση των ξύλων τελειώσει. Ως εκ τούτου,ο Aspirotronic Combi LE έχει δύο εστίες ανεξάρτητες και δύο εξόδους καπνού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει και με τις δύο εστίες ταυτόχρονα, έτσι η μέγιστη ισχύς που παράγεται από το λέβητα δεν είναι το άθροισμα των δύο εστιών, αλλά μόνο η τιμή που εκφράζεται από έναν από αυτούς.

 

 
 
 

ASPIROTRONIC LE

Μοιραστείτε το

Το μοντέλο Aspirotronic είναι εξοπλισμένο με ένα πατενταρισμένο σύστημα καύσης και με μια ελεγχόμενη από μικροεπεξεργαστή μονάδα αναρρόφησης καπνού. Η ενέργεια που παράγεται από τη μονάδα θέρμανσης, γίνεται να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εκάστοτε συστήματος. Υπάρχουν 4 κύκλοι λειτουργίας, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την κατανάλωση και να εξασφαλίσουν υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Τα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά που παρέχονται, προσφέρουν  αμέτρητες λειτουργίες και η χρήση τους είναι πολύ απλή, μέσω της οθόνης του πίνακα ελέγχου.

 

 

 
 
 
 

SIRIO

Μοιραστείτε το

Ο λέβητας Sirio είναι το απλούστερο και το πιο αποδοτικό σύστημα για οικιακή θέρμανση με στερεά καύσιμα. Η εύρωστη δομή, οι λογικές διαστάσεις, ο υψηλός βαθμός αξιοπιστίας που αποκτήθηκε από τα πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά, κάνουν αυτό το λέβητα εξαιρετικά ενδιαφέρον, τόσο από την άποψη της αναλογίας τιμής-ποιότητας, όσο και από την άποψη της λειτουργικότητας.

Ο σημαντικά μεγάλος θάλαμος καύσης δέχεται μεγάλες ποσότητες από ξύλο ή άνθρακα. Εύκολος καθαρισμός χάρη στον ξηρό εναλλάκτη θερμότητας και χάρη στο εξωτερικό μοχλό για τον καθαρισμό της σχάρας καύσης.

 

 

 
 
 
 
 
 

TERNA B

Μοιραστείτε το

Η πιο πλήρης λύση διαθέσιμη στην αγορά σήμερα. Ο λέβητας ΤΕΡΝΑ είναι εξοπλισμένος με ένα διπλό θάλαμο καύσης, όπου είναι δυνατόν να κάψει το ξύλο από τη μία πλευρά και το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης από την άλλη, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία όταν η φόρτωση των ξύλων έχει τελειώσει. Στο εσωτερικό του λέβητα υπάρχει ένας μεγάλος κύλινδρος νερού, προκειμένου να χορηγήσει μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού, όπου χρειάζεται. Η κατασκευή του, επιτρέπει στον τελικό χρήστη να κάνει απλά και εύκολα την συντήρηση της μονάδας.

 

 

 
 
 
 
 
 

TERNA S

Μοιραστείτε το

Οι λέβητες ξύλου ελεύθερης φλόγας TERNA S, είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι μεγάλου πάχους και έχουν 2 θαλάμους καύσης με 2 ανεξάρτητες εξόδους αερίων, θερμικής ισχύος 30.000 έως 50.000 Kcal/h, αναλόγως του τύπου.


Με την εγκατάσταση ενός καυστήρα αερίου ή πετρελαίου επιτυγχάνουμε μια συνεχή θέρμανση.Η συνολική θερμική ισχύς δεν είναι το άθροισμα των 2 καυστήρων αλλά μόνο του ενός. Είναι εφοδιασμένοι με βεντιλατέρ, σύστημα για πρωτογενή και δευτερογενή καύση, με δοχείο νερού από 110-150 λίτρων και με μεγάλη πόρτα για τη διευκόλυνση των εργασιών συντήρησης και καθαριότητας.


Ο ενσωματωμένος πίνακας ελέγχου διαθέτει γενικό διπολικό διακόπτη, χειριστήριο βεντιλατέρ, διακόπτη κυκλοφορητή, θερμόμετρο, θερμοστάτη για τη ρύθμιση του καυστήρα αερίου-πετρελαίου, επιλογέα για την αυτόματη λειτουργία ξύλου αερίου-πετρελαίου, χειροκίνητο θερμοστάτη ασφαλείας και θερμοστάτη αντισυμπύκνωσης.